Kurser

Undervisning i BBAUM metodenHvis du er interesseret i at blive uddannet i BBAUM metoden, er du velkommen til at kontakte os. Undervisningen gennemføres af vores dygtige BBAUM-konsulenter. Der er p.t. følgende muligheder:


Hammel Neurocenter - BBAUM kurser:


Du kan tilmelde dig de åbne kurser, der er arrangeret i samarbejde med Hammel Neurocenter - se mere i deres kursuskatalog nedenfor. Alle kurser afholdes i Jylland hos Hammel Uddannelsescenter. Underviser er Marlene Jul Houmann.


- Kursuskatalog (side 11-12): Link - klik her


- Tilmelding: Link - klik herInterne BBAUM kurser:


Vi tilbyder special tilrettelagte kurser for organisationer og virksomheder - dvs. kurser der afholdes lokalt hos den enkelte organisation/virksomhed. Kurserne vil typiske være af 1 dags varighed, og der kan deltage max 24 kursister. Kontakt os for at høre mere om mulighederne for et skræddersyet kursus til dig og din organisation/virksomhed. Se eksempel på kursusindhold under beskrivelsen af de åbne BBAUM kurser (nedenfor) samt kontaktinfo nederst på siden.Åbne BBAUM kurser:


Arbejder du med mennesker, der har en urolig og aggressiv adfærd? Eller som udviser andre former for udfordrende eller grænseoverskridende adfærd? Med den kropsorienterede metode BBAUM, lærer du at minimere den udfordrende adfærd.


Beskrivelse
BBAUM (Beroligende Behandling til AdfærdsUdfordrede Mennesker) er et kropsorienteret behandlingskoncept, der er udviklet til at mindske adfærdsproblematikker og psykiske symptomer hos mennesker, hvis højere kognitive funktioner er påvirkede. BBAUM blev skabt i 2008 for at hjælpe i de tilfælde, hvor hverken medicinske eller socialpædagogiske tiltag er tilstrækkelige til at dæmpe personens symptomer på mistrivsel.


Efterfølgende har BBAUM vist sig at være så effektiv, at det i dag bruges i hele landet samt i udlandet til mennesker med erhvervet og medfødt hjerneskade samt til andre målgrupper med begrænsede ressourcer. BBAUM er funderet i et helhedsorienteret, personcentreret menneskesyn. I BBAUM processerne arbejdes der kropsligt og relationelt i en biopsykosocial resonansproces. Behandlingen består af forskellige typer berøring, der igangsætter processer i det autonome nervesystem.


Resultatet er, at personen slapper af, så kroppen og den velbevarede hjernefunktion bliver bedre fungerende. Desuden ændres personens psykiske tilstand, så personen bliver glad og tryg, får det godt med sig selv og begynder at trives.

Teoretisk er konceptet funderet i bl.a. Gertrud Roxendals ”Body Awareness Therapy” (fysioterapi), Heinz Kohuts ”Selvpsykologi” (psykoterapi), John Bowlbys tilknytningsteori (psykologi) og Aaron Antonovskys ”Sense of Coherence” (sociologi).


Indhold
På kursusdagen sættes der fokus på BBAUM i teori og praksis. Du lærer at udføre behandlingen og mærker behandlingseffekten i egen krop. Du lærer også om årsager til adfærdssymptomer og psykiske symptomer set fra et helhedsorienteret perspektiv. I undervisningen er der fokus på både den kropslige og psykologiske side af mennesket. Der arbejdes med kropslig/nonverbal kommunikation og med at skabe ro, tryghed og trivsel gennem påvirkning af kroppen. Desuden arbejdes der med relationer og de typiske relationelle årsager til mistrivsel. Undervisningsindholdet er praksisnært og let forståeligt, så alle kan deltage. Dagen er en blanding af teori og praksis, og indholdet formidles gennem både kognitiv og kropslig læring. Efter kurset er du klar til at benytte BBAUM i egen praksis.


Målgruppe
Kurset henvender sig til alle, som arbejder med rehabilitering og pleje af mennesker, der udviser adfærdsproblemer og psykiske symptomer som f.eks. uro, aggression, apati, hyperseksualitet, angst, og depression.


Tilmelding: Tryk her for kursuskalender

De åbne kurser har 12 - 24 pladser. Deltagerne skal selv medbringe liggeunderlag, tæppe og pude. Hvis du har fødevareallergier eller ønsker vegetarisk forplejning, bedes du anføre det ved tilmeldingen. Underviser er Sarah Louborg Aarup.BBAUM kontaktinformation:


- Mail: bbaum@kpas.dk

- Web: https://www.bbaum.dk/

- LinkedIn: Link - klik her

- Facebook: Link - klik her

- Tlf.: +45 33 13 13 44


Telefonerne er åbne:
- Mandag til torsdag: kl. 8.30 - 16.00
- Fredag: kl. 8.30 - 15.00

- Læg evt besked på vores telefonsvarer, så kontakter vi dig.BBAUM drives af Kjerulf & Partnere, der ligger centralt på Østerbro på Østerfælled Torv.


Vores adresse er:


Kjerulf & Partnere ApS
Østerfælled Torv 10, 2. th.
2100 København K

Web: https://www.kpas.dk